Anders_Fors
Start    Förlovningsring     Vigselringar    Adress   

Förlovningsring

 

Att designa en förlovningsring är alltid spännande för både oss som formgivare/guldsmed och för kunden. När det gäller förlovningsringar så var det förr alltid så att man beställde 2 st förlovningsringar . Världen har dock blivit mindre och vi påverkas av andra länders traditioner. Idag förekommer att mannen uppvaktar sin kvinna med en förlovningsring och att de sedan beställer mannens förlovningsring.

Det är något som säkert har påverkats av vad vi via filmer sett - att en man går ner på knä och friar med en diamantring. Det vi ser är alltså inte vigselringen utan förlovningsringen, då det i länder som t.ex. USA endast är kvinnan som har en förlovningsring. Först vid vigseln så får mannen en ring och kvinnan en vigselring.

Det finns inget som är rätt eller fel utan vårt råd är att göra det som känns bäst. Om ni känner för att endast uppvakta med en förlovningsring så är det dock i Sverige fortfarande vanligast att mannen en kort tid efter skaffar sig en förlovningsring.

Gravering av förlovningsring

Ska mannnen överraska kvinnan med en förlovningsring så kan funderingar uppstå om vad som är lämplig gravyr. Vårt råd är då att det räcker med mannens namn i ringen och sen kompletterar man med datum i efterhand. Det kan ju vara så att man vill att rätt tillfälle skall infinna sig. Kanske man åker bort en vecka och då vet man inte vilken kväll som solnedgången är som vackrast eller middagen blev som bäst. Att gravera ett datum i efterhand tar endast 5 minuter och det gör vi medan kunden väntar.

Gravyr av förlovningsringar ingår i priset.

Storlek på förlovningsringen?

Vi har ringmått att låna ut och som vi även kan skicka till er. Ett alternativ till att låna ett ringmått är att mäta en befintlig ring som hon har. Bäst är då att mäta med ett skjutmått ringens diameter. Normalstorlek för en kvinna är mellan 16 - 17,5 mm och för en man 18 - 20 mm. Det som man bör tänka på när man mäter en ring är att den kan vara lite oval. Mät därför ringen och kontrollera om så är fallet. Är den oval så vill vi veta dess största diameter och dess minsta.

Det är också viktigt att veta vilket finger ringen suttit på. Höger ringfinger är normalt ca 1/2 nr större än vänster ringfinger.

Om storleken på förlovningsringen blir fel

En trygghet för er är att ni har en fri justering av ringen de första 12 månaderna på de ringar vi tillverkar. En justering av storleken på förlovningsringen ordnar vi då på 1 - 3 dagar kostnadsfritt.

Exklusiva förlovningsringar

Alla våra förlovningsringar är exklusiva då de är styckgjorda utifrån kundens önskemål. Vi har inget färdigt fast sortiment som vi beställer från någon stor fabrik eller från något låglöneland. När ni bokat besök i vår atelje så möter ni oss som formger era förlovningsringar och även sedan som guldsmeder kommer tillverka dem. Detta är exklusivt och ovanligt idag, men detta innebär för den skull inte att ringarna måste kosta enorma summor.

Om ni med exklusiv förlovningsring menar ringar som kostar flera hundra tusen och är speciellt formgivna för er, ja självfallet så är det också något som vi med glädje hjälper er med. Vi vill dock poängtera att idag är hantverket och just detta att ringarna är styckgjorda något exklusivt och ovanligt i dessa tider av slit och släng mentalitet.

Är det då bara kvinnan som ska kunna få en exklusiv och designad förlovningsring? Idag så ser vi alltmer att även män vill ha persoligt utformade och exklusiva förlovningsringar. Klockor har under många år varit ett sätt för män att lyfta fram personlig stil med exklusiv tusch.

Utöver det exklusiva att få ringen designad just för er så får ni kliva in i en helt annan värld, Guldsmedsverkstaden där mycket är sig likt sedan flera hundra år tillbaka i tiden, då vår anfader, Guldsmeden Isak Malm var verksam i Sundsvall från1806

 

Förlovningsring och vigselring - att passa ihop

Populärt idag är att ha enstensringen (solitärring) som förlovningsring, men att endast fokusera på förlovningsringen och inte tänka ett steg till är oklokt. Vi vill alltid ge dig info och skissförslag på vilken form av vigselring som kan fungera till de förslag på förlovningsringar vi tar fram vid besöket.

Att ni kommer 1 år senare och får höra att till den förlovningsringen är det svårt att hitta en vigselring, detta är något som vi vill undvika och därför vill vi även gå igenom detta. T.ex. så kan en enstensrings fattning påverka hur en vigselring ligger mot förlovningsringen. Med all vår långa erfaranhet som guldsmed och formgivare så har vi lösningar på det mesta och presenterar detta i fotorealistiska bilder vid bokat besök.

Exklusiva Förlovningsringar

Copyright 2017 forlovningsringar.nu | Backebogatan 14, 129 40 Hägersten | tel: 08-882936  

sitemap