Anders_Fors
Start    Förlovningsring     Vigselringar    Adress   

Vigselringar

 

En vigselring har idag oftast ädelstenar infattade. Vanligast är att vigselringar infattas med briljantslipade diamanter då diamanten är världens hårdaste material (hårdhet 10) och förknippas därför med något som är evigt och bestående och då passar som symbol för evig kärlek.

Vill man ha en annan ädelsten så bör man tänka på att en vigselring som används dagligen utsätts för slitage. Överallt i vår miljö har vi kvartsdamm och kvarts har hårdhet 7. Alla ädelstenar som är 7 eller lägre repas av kvartsdammet i vår miljö. Vid bokat besök går vi igenom olika alternativa ädelstenar och slipformer.

Vigselringar förr

För 100 år sedan så förekom nästan bara släta guldringar för den stora breda allmänheten, endast de riktigt förmögna utsmyckade sina vigselringar med ädelstenar. I början av 1960 talet blev det vanligare med att ha diamanter eller andra ädelstenar i sina vigselringar.

När ni står inför val av vigselring så är det bra att bestämma sig för en budget. Tänk på att en ring skall användas dagligen och att hög kvalité på arbete och infattning lönar sig i längden.

Alltför ofta ser vi exempel på ringar där tillverkaren snålat på guld och valt diamanter av sämre kvalité samt då ofta infattat på slarvigt sätt.

Vi frågar alltid dig som kund om budget och önskemål på design och därefter skissar vi tillsammans med dig upp olika förslag utifrån vad vi kommit fram till att ni är intresserade av att få ritningar på.

unika vigselringar

Copyright 2017 forlovningsringar.nu | Backebogatan 14, 129 40 Hägersten | tel: 08-882936  

sitemap